Ondertussen in het Westelijk Havengebied – IV

Geplaatst op 11-07-2017


Festival editing.

Het stond al in de voorjaarsnota van 2017, en het college van B en W trekt definitief 1,25 miljoen euro uit voor een nieuwe evenementenlocatie in Westpoort. De kavel die Amsterdam op het oog heeft, grenst aan de evenemententerreinen Houtrak/Spaarnwoude.

Wat Amsterdam betreft worden in Westpoort straks twintig grootschalige manifestaties per jaar gehouden. De buurtgemeente heeft haar zorgen geuit omdat ze vreest voor overlast voor bewoners en bedrijven. Bovendien zouden de nieuwe evenementen concurreren met de eigen initiatieven van de gemeente.

Van DEDACOM mogen er best nog een Dance Valley of twintig bijkomen. Misschien zit er behalve dansen ook wel handel in. Tussen alle gebieden waar je wat met een (video)voice-over kunt doen bevinden zich ook festivals. De files verschillen niet eens zo heel veel van telefonische wachtrijmeldingen, behalve dat er altijd een dikke echo overheen zit. Ook wordt er regelmatig in de set van de DJ opzwepend afgeteld naar het een of ander, en gevraagd: ‘are you ready?’

Oneliners van zulks dus. Maar editen blijft editen. Wel worden de producties nog even ergens ‘door de tafel getrokken’. Oftewel: bewerkt met een mengpaneel ter waarde van een (klein) hoofdstedelijk grachtenpand. De manier waarop aftermovies worden ‘afgetopt’.

Er wordt intussen rustig gewerkt door de geluidsmannen, gezeten aan hun withouten bureaus. Factuurtjes uitgedraaid. De uitspraak van een bedrijfsnaam gecheckt. Productie moet zeer tegen zijn zin naar een afspraak toe. En Editor, hij edit.

Via 8 zorgvuldig door het kantoor geplaatste speakers, klinkt zachtjes de lounge van Ibiza Global Radio. Een dagelijks terugkerend, bescheiden evenement bij studio DEDACOM.

Gerelateerde Blogs