VOICE OVER TRAINING

Wat is een professionele voice-over?

Een voice-over is iemand die van zijn stem zijn of haar beroep heeft gemaakt. Een stem die in de meest uiteenlopende producties buiten beeld te horen is, maar met wie de kijker of luisteraar zich wel kan identificeren, of die, zonder dat de doelgroep zich dat bewust is, een bepaalde reactie of gevoel op kan roepen, waarmee de opdrachtgever of het product zich wil associëren.

A-stemmen beheersen alle disciplines en alle verschillende stemtechnische en creatieve vaardigheden die binnen deze disciplines vallen.

Disciplines zijn bijvoorbeeld: Commercials, Infomercials, Jingles, Promo’s, Nieuws, Documentaires, TV Commentaar, Bedrijfsfilms, Boeken, Voorlichtingsfilms, Trainingsprogramma’s, Voice Response Recordings, Kinderproducties, Tekenfilms en Nasynchronisatie.

Net zo belangrijk als het vakmanschap wat je inbrengt, is de sfeer die je meebrengt. Sterker nog, een aardige, minder goede stem zal altijd gekozen worden boven de perfecte stem met een moeilijke persoonlijkheid. Veel in het vak is afhankelijk van ‘gunnen’ en een positieve uitstraling nodigt uit om mee te werken. Een voice-over moet aanwijzingen opvolgen, kritiek kunnen verdragen en een geduldige, doch betrokken instelling tonen. Flexibiliteit is daarom noodzakelijk.

De stemtraining

Altijd al voice-over willen worden? Of wil je juist verder groeien in je vak? Deze training is met name bedoeld voor stemtalenten die de basis al hebben gelegd, maar die verder willen ontwikkelingen. Wat is de juiste intonatie? Waar ligt de klemtoon eigenlijk? Wat is weglezen?

Ook beginnelingen begeleiden wij bij de eerste stappen op het voice-over pad. Je kunt bij studio DEDACOM een stemtraining volgen. Hierbij zal worden ingegaan op ademhalingstechniek; tips en trucs met betrekking tot leesvaardigheid, en intonatie. Onderwerpen die wij behandelen zijn onder andere; stemtechnieken, ademhaling, acteren/ stemacteren, houding en apparatuurtechniek etc. Dit alles natuurlijk in een professionele opnamestudio.

Het lijkt zo simpel, maar velen vinden het erg moeilijk. Je eigen stem in de koptelefoon horen, pagina’s lang op dezelfde toonhoogte spreken … of juist niet. Toch is het niet zo ingewikkeld als je denkt. Met het toepassen van een paar eenvoudige regels wordt spreken in de microfoon een stuk makkelijker. Je bent beter voorbereid, voelt je beter en de boodschap komt over!

U kunt voor uw aanvraag een e-mail sturen.

Training tarieven

Los uur incl. studio en regisseur €. 127,50 excl. BTW.
Pakket van 5x 3 uur verspreid over 5 dagen.
Nu geen €. 1912,50 maar €. 1530,00 excl. BTW.